بلاگ

مقابله با عوارض جانبی داروها

داروهای روانپزشکی چه تاثیری در درمان بیماری های روانی دارد؟

داروهای روانپزشکی تلاش می کنند مواد شیمیایی مغز را اصلاح کرده و آن را حفظ کنند. انواع داروهای مختلف در مسیرهای شیمیایی متفاوتی عمل می کنند.

 

اثربخشی داروهای اعصاب و روان چقدر طول می کشد؟

قرار نیست دارودرمانی برای بیماری های روانی بلافاصله تاثیرگذار باشد.

در برخی از بیماران چند هفته طول می کشد تا دارو اثر کند و در دسته دیگری لازم است چند بار داروها عوض شوند تا داروی مناسب برای او مشخص شود.

پاسخ هر بیمار به دارودرمانی متفاوت است، بنابراین بیمار و خانواده وی باید صبور باشند و توصیه های روانپزشک خود را دنبال کنند.

 

ترس از مصرف قرص های اعصاب و روان و برچسب های خانواده و جامعه:

بسیار دیده می شود که بیمار خود مایل به مصرف داروهای روانپزشکی است، اما نگرش خانواده مخالف این کار است و حتی با او مخالفت شدید می کنند.

این مخالفت به خصوص در مورد اختلالاتی مانند افسردگی و اضطراب که تاثیر آن به طور مستقیم بیشتر بر روی بیمار دیده می شود، رایج تر است.

دیدگاه خانواده نسبت به مصرف دارو بسیار مهم است. اگر همسر موافق شروع دارودرمانی برای بیماری روانی نیست، ضروری است که وی نیز در روند درمان وارد شود و با روانپزشک یا روانشناس صحبت کند تا آگاهی بیشتری نسبت به این موضوع پیدا کند.

معمولا، روانپزشک می تواند خانواده یا بیمار را قانع کند که داروهای روانی نیز همانند داروهایی هستند که برای بیماری های جسمی به کار می روند و پس از درمان می توان دارو را قطع کرد، بدون آنکه ریسک وابستگی به وجود آید.

کلیشه های ذهنی رایج در جامعه دلیل این گونه مخالفت ها با مصرف داروهای روانپزشکی است که در ادامه این مطلب به برخی از آنها اشاره شده است. برطرف کردن سوءتفاهمات نسبت به دارو و روشن کردن منافع آن برای بیمار می تواند از مخالفت خانواده بکاهد.

با این حال، اگر همسر یا خانواده شما با مصرف داروهای اعصاب و روان موافق نیستند و به هیچ وجه حاضر به تغییر نگرش خود نیستند، توصیه می کنیم سلامت خود را در اولویت قرار دهید و کار صحیح را انجام دهید.

لازم نیست همه از روند درمان شما باخبر شوند. مهم ترین چیز آن است که شما سلامت خود را به دست آورید.

اطلاعات شما پیش روانپزشک و مرکز درمانی محفوظ است و کسی از روند درمان شما باخبر نخواهد شد.

 

برای مقابله با عوارض جانبی داروهای روانپزشکی چه می توان کرد؟

اگر بیمار از عوارض جانبی دارو شکایت دارد، لازم است که علائم وی بررسی شود و برای رفع مشکل تلاش شود.

عوارض جانبی جدی و مواردی که با عملکرد روزمره و عادی بیمار تداخل ایجاد می کنند، باید با تغییر نوع یا دوز دارو برطرف شوند. گاهی مصرف دارو، با یا بدون غذا یا مصرف آن به همراه یک داروی دیگر نیز می تواند به رفع مشکل کمک کند.

در هر صورت، مشکل خود را با روانپزشک در میان بگذارید تا اقدام مناسب برای رفع مشکل برداشته شود.

 

عدم مصرف درست داروهای روانپزشکی و قرص اعصاب و روان چه مشکلاتی به همراه دارد؟

بسیاری از بیماران داروهای خود را طبق تجویز پزشک مصرف نمی کنند.

 

عدم مصرف صحیح دارو به دلایل زیر مشاهده می شود:

  • عوارض جانبی دارو
  • ترس از تداخل دارویی
  • باور به بی تاثیر بودن دارو
  • احساس بهبودی و قطع سرخود دارو
  • فراموشی
  • لجبازی و عدم تمایل به درمان
  • فقدان حمایت خانواده برای مصرف دارو

بیمارانی که داروی خود را طبق تجویز پزشک مصرف نمی کنند، باید بدانند که طول دوره بیماری و شدت علائم خود را افزایش می دهند. احتمال عود اختلال نیز در این بیماران وجود دارد.

عدم مصرف دارو در مورد برخی اختلالات با خطر بیشتری همراه است. برگشت دوره های هذیان و توهم، شدت گرفتن نوسانات خلقی، آسیب رساندن به دیگران، خشم و پرخاشگری شدید، عملکرد بر اساس تکانه ها و ریسک خودکشی و خودزنی از عوارضی است که عدم مصرف دارو در بیماران مبتلا به اختلالات شخصیت مرزی، دوقطبی و اسکیزوفرنی به همراه دارد.

این عوارض لزوم توجه و پیگیری خانواده در مورد مصرف صحیح داروهای روانپزشکی را نشان می دهد.

منابع

  1. سایت simiaroom.com
0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
اطلاعات عمومی
alireza

داروشناسی چیست ؟

داروشناسی داروشناسی یا فارماکولوژی   شاخه‌ای از داروسازی و زیست‌شناسی است که به مطالعه واکنش متقابل داروها (یا مواد شیمیایی) بر موجودات زنده، که منجر به ایجاد اثرات زیست‌شناسی این ترکیبات می‌گردد.

ادامه مطلب »
اطلاعات تخصصی
alireza

دارو چیست ؟

واژه شناسی ریشه واژه دارو زبان پهلوی و واژه داروک است. این واژه با Drug در انگلیسی هم ریشه است. دار(درخت) +وک(پسوند صفت ساز) دارو به معنای درختی است

ادامه مطلب »
اطلاعات تخصصی
alireza

اشنایی با داروسازی و تعاریف ان

داروسازی داروسازی حرفه‌ای است که در زمینه دارو درمانی برای مداوای یک بیمار به عنوان متداول‌ترین شیوه در دنیا با بیماران و مردم مرتبط می‌گردد. یک داروساز در داروخانه باید

ادامه مطلب »
اطلاعات تخصصی
alireza

بیماری های روانی

تاریخچه بیماری‌ روانی، روانشناسی و روانپزشکی طی قرون گذشته با افرادی که به بیماری یا اختلال روانی مبتلا بودند به خوبی رفتار نمی‌شد، در حقیقت

ادامه مطلب »
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x